Forandringens domino effekt

Vores tanker styrer vores celler

…En mindblowing tanke…!

Jeg har lige købt en ny bog, som er på vej med posten. Glæder mig helt vildt til at læse den! Det er nu videnskabeligt bevist, at vores tanker påvirker vores celler og styrer udviklingen af dem (læs: styrer vores fysiske krop). Vi kan ikke skyde skylden på gener og dna længere. Vi må styre vores tanker og tage ansvar.

“Intelligente celler” skrevet af Bruce H. Lipton – cellebiolog og bestseller forfatter.

Billede_IntelligenteCeller

Bruce Lipton

“Bruce Lipton startede sin karriere som cellebiolog som underviser på Wisconsin universitetet. Her udviklede han, sammen med kollegaen, Ed Schultz, en teknik til vævstransplantation, som viste, at generne styres af deres omgivelser. Senere, da han arbejdede på Stanford universitetet, kunne han  dokumentere, at det miljø, der arbejder gennem cellemembranen, kontrollerer kroppens cellers adfærd, og at den mest styrende faktor er det menneskelige sind. Efterfølgende har andre videnskabsmænd bekræftet Liptons koncept og idéer i adskillige videnskabelige publikationer”, (kilde: www.naturli.dk).

Her er, hvad www.psykeogsjael.dk skriver om bogen:

“The Missing Link

De gamle meditationsmestre har altid vidst det. Nu har videnskaben bevist det: Vores tanker styrer vores celler og dermed vores liv

I Intelligente celler afdækker den internationalt anerkendte cellebiolog, Bruce Lipton, på fascinerende vis det længe savnede forbindelsesled mellem stof og bevidsthed, dvs. hvordan vores tanker påvirker vores celler. Han har i mere end 20 år forsket i, hvordan celler modtager og behandler information, og i bogen formidler han denne nye videnskab, kaldet epigenetik, på seriøs, humoristisk og tilgængelig vis.

Bruce Liptons forskning viser, at gener og dna ikke, som tidligere antaget, styrer vores biologi; dna bliver i stedet styret af signaler uden for cellen, dvs. det indre miljø, vi selv skaber med vores tanker – positive som negative – og de følelser, der opstår som resultat af tankerne. Med andre ord spiller vores tanker en afgørende rolle for kroppens celler og dermed for vores sundhed og helbred, og det betyder også, at vi ved at ændre vores underbevidste og begrænsende overbevisninger om os selv kan ændre vores biologi.

Intelligente celler er et banebrydende værk med et banebrydende budskab, fordi den etablerede lægevidenskab normalt opfatter menneskekroppen som en biokemisk maskine, hvor man er offer for sine gener og bare kan håbe på, at man har været heldig i “lotteriet”. Tværtimod siger Lipton og andre forskere inden for den nyere biologi, at det nu er videnskabeligt bevist, at det er bevidstheden, der styrer kroppen. En viden, som meditationsmestre, åndelige lærere og spirituelt interesserede altid har delt, mens som nu kan dokumenteres og derved åbne dørene til en ny og revolutionerende forståelse af tankens enorme kraft.

Bruce Liptons forskning har også ændret hans eget personlige liv. I bogen fortæller han, at han tidligere fejlagtigt troede, at han var dømt til et særligt ulykkeligt liv, indtil han forstod, at der fandtes en videnskabelig metode til at føre ham fra sin rolle som det evige offer til sin nye rolle som medskaber af sin skæbne. I dag tror han på, at vi alle har en udødelig sjæl, og han har oplevet, at hans helbred er blevet styrket, og at kvaliteten af hans daglige liv er blevet væsentlig øget.

Nu kan cellebiologi jo ellers godt lyde tørt og kedeligt, men Intelligente celler er dybt fascinerende og inspirerende læsning, og bogen roses da også af mange for at formidle et svært tilgængeligt stof på en enkel måde, med brug af illustrationer og tegninger og krydret med eksempler fra hverdagen. Lipton giver os ny viden om os selv, og denne viden giver os større muligheder for at tage styringen med vores liv.

Som han skriver i forordet: Det er mit oprindelige håb, at du vil opdage, at mange af de overbevisninger, der styrer dit liv, er falske og begrænser dig, og at du vil blive inspireret til at ændre disse overbevisninger.

Ved at forstå, hvordan vores celler reagerer på vores tanker og det, vi opfatter gennem sanserne, får vi anvist en vej til større personlig styrke. De indsigter, vi får gennem den nye biologi, åbner for de mirakuløse kræfter i bevidsthed og stof.

Oversat af Annette Leleur
Omslag ved Lars Rosenquist Bech-Jessen” – (kilde: www.psykeogsjael.dk)

Sitet www.naturli.dk supplerer med en virkelig interessant artikel.

Tanker

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Forandringens domino effekt